Het tikkende hart van de Praeludium HW

Het tikkende hart van de Praeludium HW

Geplaatst in: Nieuws | 0

De nieuwe collectie is nog niet officieel gelanceerd, maar we laten u graag het nieuwe uurwerk zien van de Staudt Praeludium Hand Wound. Dit uurwerk is in eigen beheer ontwikkeld en vervaardigd in samenwerking met onze Zwitserse partner. Het uurwerk is gebaseerd op een welbekend uurwerk, dat zich ruimschoots heeft bewezen. Ondanks dat, hebben we het uurwerk op verschillende vlakken verbeterd.

Het uurwerk is volledig opnieuw ontworpen, waarbij de bruggen en de platine volledig opnieuw zijn vervaardigd. Zodoende was het mogelijk om twee jewels/rubis toe te voegen, om slijtage van de assen te verminderen. Daarnaast is het tikgetal verhoogd naar 21.600, waardoor het uurwerk gelijkmatiger loopt. Ook de gangreserve van het uurwerk is verhoogd naar 50 uur, zodat u het uurwerk minder vaak hoeft op te winden.
Om de regulatie van het uurwerk te optimaliseren is er een zwanenhals-fijnregulering toegevoegd op de balansbrug. Door deze fijnregulering is het mogelijk om de balans zéér nauwkeurig af te stellen, waardoor het uurwerk minder afwijking zal vertonen.

De fameuze 3/4 brug is afgewerkt met circulaire cote D’Geneve en verguld met rosé goud. De jewels/rubis zijn geplaatst in met geel goud vergulde chatons, wat een hint is naar vroegere tijden. De schroeven in de brug zijn gepolijst en geblauwd door middel van thermohitte.

Met trots prijkt het Staudtwapen op dit schitterende uurwerk.

Staudt Watches Hand Wound movement horloge Nederland High End